Alla inlägg under maj 2011

Av Anna - 27 maj 2011 23:03

Bara måste dela med mej av vårt fredagsmys!

Hittade recpet iICA tidningen på melonsalsa som vi gjorde med en twist, som vanligt. Vi följer sällan recept.  

Dela olika meloner i små bitar, vi tog vattenmelon, nätmelon och honungsmelon. Riv skalet av en lime, kläm ut saften också, över melonerna. Två eller tre passionsfrukter också. Blanda och ät till, kött eller kyckling, vi hade stekt kassler. Jättegott och Lillen åt med stor glädje, även om hans sår i munnen gjorde ont tyvärr. Han får ju det när han äter saker han inte tål, och det har han ätit något av idag, kanske på dagis.  


Det var vårt fredagsmys det, och nu sitter jag här med ett gott glas vin.


Ha en fin helg alla!!!  

Av Anna - 27 maj 2011 20:59

Ja så har jag känt mej idag.

Ändå har jag fått lite gjort. Handlat lite, det lilla jag kan. För det där med att bära är ju inte min grej.  


Det verkar som om skovet har lagt sej lite, det verkar ha planat ut iallafall. Det är så skönt!!!  


Jag har ju läst på bloggar att fler än jag har hugg i kroppen. Det känns som om någon kör in en kniv ungefär.

Just nu är det höger njure som är värst. Det kommer och går, några gånger per dag. Jättejobbigt.

Visst är det fler som har det så? 


Imorgon ska vi ta med husvagnen till en vän och sova där mellan lördag och söndag. Det är lastbilsutställning i Mjölby, och gubben är ju gammal chaffis, så det går vi ju på! Lillen är ju i paradiset också, mammas lille plutt. 


Jag har blivit så pass mycket sämre det senaste året, så vi får väl se hur bra jag sover. Det är svårt att sova utan min elevationssäng, den har ju hjälpt mej något helt otroligt. Men med kuddar högt och lågt ska det nog gå en natt. 

Sedan blir det ju flera nätter när vi drar iväg på semestern, men det tar vi då.   


Idag har jag haft väldigt ont, och har legat på soffan mest hela dagen, även om jag fick lite gjort mitt på dagen. Fast det tog knäcken på mej, gårdagen. Helt totalt slut. 

Tänk om jag någon gång kunde lära mej att hushålla lite med mina krafter och min kropp, och börja ta det lite lugnare. 

Det kommer.  


Nu blir det till att läsa lite vänners bloggar, sen ett glas vin till. Mmmm.


Ha en fin helg!! 

Av Anna - 26 maj 2011 23:39

Man ska inte ens kunna gå på trivselkväll på dagis utan att få ont.

Kära  nån, undrar lite vad som händer med min kropp.

Gubben jobbar kväll och dottern har prov, så jag var ensam med Lillen 2,5 år, på dagis. Trivslekväll. Jättetrevligt. Ja, det kunde det ju ha varit. Om jag inte höll på att ramla sönder av smärta. Lillen skrek i högan sky i nästan en timma. Skämsigt.... Är jag en dålig mamma? Eller bara en sjuk mamma?

Vet inte längre....

Alltså, ibland blir jag lite förvirrad. 

Av Anna - 26 maj 2011 14:16

På FK sida för att se om jag kanske skulle få några pengar imorgon. Jag trodde faktiskt inte det, jag har ju haft sådan himla otur nu ett tag. Men hör och häpna så kommer det några kronor!!! 

Inte alls så mycket som jag fick förut, men jag få pengar!!!! Tjohoooooooo!!!!

Alltså gick sjukskrivningen igenom. Då är det lugnt fram till novembeer nu då. Men jag hoppas du kan komma fram till ett beslut angående sjukbidraget nu också. Det vore så himla skönt att få det ur världen.

Men med min otur så tar det väl till nästa år.  


Men men, nu kanske vi klarar oss i juni iaf...     

Av Anna - 25 maj 2011 23:38

Jag blev ju sjukskriven 1 maj, eftersom FK inte kan komma fram till ett beslut om sjukbidrag inom tre månader, det har nu gått fyra, snart fem. 

Nu kan dom inte komma fram till ett beslut om sjukpenning heller. AF vill inte ta i mej med tång, jag är för sjuk. 

Jag blir väldigt trött på detta. Hur ska vi klara oss rent ekonomiskt? Nu får jag inga pengar i maj. Inga pengar alls. Socialen är det ingen idè att höra av sej till, eftersom vi har lån och skit. 

Tala om att blir behandlad som skit. Är man inte värd något alls? 


Sen har min husläkare skickat remisser till olika avdelningar, bland annat för mina fötter, knän och mina armbågar. 

Nu fick jag en lapp från Neurofysiologiska avdelningen, de ska kolla nervfunktionen i armarna, eftersom mina händer sover hela tiden. 

"Vi har minst 4 månaders väntetid, denna undersökning omfattas inte av vårdgarantin."  Eh? Nähe? Jag som i min enfald trodde att allt omfattades av vårdgarantin. 

Men asch då, jag har ju haft det här så länge, jag kan ju vänta ett tag till, det kan jag. Men jag blev bara så förvånad. 

Jag skulle verkligen behöva söka för ryggen igen också, den är riktigt illa nu. Men jag orkar inte ta tag i det just nu. Jag lär ju inte få någon hjälp iallafall. 


Just nu känner jag bara en jäkla uppgivenhet. Jag orkar inte. Jag är inne i ett jäkla skov nu, blir jättesnabbt sämre. 

Börjar till min fasa reta mej på folk som säger med ett stön att de har ont i huvudet en dag. Jag brukar verkligen inte ta åt mej och jämföra i vanliga fall. Alla är ju sig själv närmast. Men just nu så kan jag tänka; du skulle vara i min kropp, bara en minut!!! 

Så fel. Så fel. 


Jag skulle behöva städa. Jag skulle behöva klippa klorna på hundarna. Jag skulle behöva, jag skulle behöva.... 


Tur att det är en ny dag imorgon. Som jag ska fylla med något positivt. För det har jag bestämt.   

Av Anna - 25 maj 2011 22:30

He he, jag där har jag varit med min dotter och två vänner nu ikväll. Jättehäftigt att få på sej en BH som passar och håller upp behagen så man slipper värk i axlar och nacke.  


Idag har jag lidit extremt av att jag fryser. Jag fryser i normala fall, samtidigt som svetten rinner, men idag har det varit hemskt. Jag kollade till slut tempen, för jag trodde jag hade feber.... Den låg på 36,3.... Hmmm. Jag vet ju att jag har låg kroppstemperatur, men jag brukar ju ligga på 36,5 iaf.   


Jag fick en fråga här på bloggen av en man!!! Så kul!! Ja, inte att han har EDS, utan att han är just, en man.   Det är ju mest kvinnor som är på forum och bloggar, men vad jag vetär det inte mer vanligt på kvinnor än män, eller har jag fel?


Jag har haft Lillen hemma idag, som vanligt på onsdagar, men jag känner mer och mer att jag faktiskt inte klarar av det, rent fysiskt. Särskilt nu när jag mår så dåligt. Måste ta tag i det där och be om att få höja hans timmar. Men det är med sorg i hjärtat, jag gillar att ha min lille pojke hemma.  

Tyvärr är det ju så att han också börjar utnyttja att jag har ont och inte hänger med, när han förut har tagit väldigt mycket hänsyn. Det märks att han snart är tre år.   


Värken i kroppen är lite värre idag, värst är mitt högra knä. Jag tror jag blir tokig!! Höger fot kom ju som ett brev på posten också, plus att vänster sida håller på att rasa också... Men men....  

Tog nyss lite smärtstillande, med förhoppning att det lugnar sej. men man vet ju aldrig.    

Av Anna - 24 maj 2011 18:28

Ja, det var ju bara röntgen, av knäna och fötterna. Ska bli kul att se om det syns något.. De gör väldigt ont kan jag tala om!! Fattar inte hur det kan ha gått så fort att bli sämre. Men det är ju mycket av den här sjukdomen som jag inte fattar.  


Nu har vi kyckling i ugnen, hel kyckling med kryddor från trädgården, olivolja och lime. Till det blir det fyllda färska champinjoner, fyllda med philadelphiaost med smak, och så matvete. Gott så!!  


Annars har det varit en sådan där trött dag idag. Soffliggardag. Hade halsfluss i helgen, det tar ut sin rätt nu. Men det är ju bättre nu!! Jag fick ju det som ett brev på posten när Lillen blev sjuk. Infektionskänslig? Närå...       


Nu ska jag fixa inför middagen, det lilla jag kan göra. Blir säkert en till sväng här på bloggen senare.   

Av Anna - 23 maj 2011 23:33

Dela med mej av något positivt!  Jag är ju inte EDS, jag är ju faktiskt människa också. 

   Min lille kille älskar att hoppa studsmatta, och jag tror att det är bra att han stärker sina muskler, även om man får passa lite, eftersom han är så himla överrörlig. 

   Han får stötar när han ska gå av, och det vet han så himla väl, lille gubben.  

   N vet precis hur han ska få Lillen att kasta leksaken, det är ju bara att lägga upp den på studsmattan.....

   Så kastar han den snart ju!! 

   Min promenadväg i "min" skog. Älskar det!! Det är hit jag går för att hämta energi och glädje. Det är synd att det gör så ont just nu bara...

   Liljekonvaljen har börjat slå ut, så vackra!!



Presentation


Jag är en "tjej" på 38 år som har EDS, Ehlers-Danlos Syndrom,typ3, överrörlighetstypen.
Kontakt: anna.EDS@hotmail.se

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<<
Maj 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Vem är här?

Var kommer ni ifrån?

free counters

Ovido - Quiz & Flashcards