Direktlänk till inlägg 10 juni 2011

Usch.

Av Anna - 10 juni 2011 23:10

Oj vad jag har tappat besökare idag. Hoppas jag inte skrivit något opassande bara.  


Tänkte visa några bilder på mina händer igen. Bad min dotter ta kort på dem, och jag blev lite bestört över hur ful min vänsterhand faktiskt är!    

Jag tänker ju inte på det i vardagen, men när man se dom på bild bredvid varann blev det annorlunda. 

   Så här är vänsterhanden alltid. Alltid den här vinkeln. Jag har ju som sagt ingen handled och inga tumleder. När man ser det så här, ser man väldigt väl att tumlederna är borta. Att kärlen är så fyllda beror på att jag har väldigt ont idag. Då svullnar både händer och kärl upp som ballonger. 

   För att kunna vinkla vänster hand så här måste jag vinkla ut armbågen och lyfta armen. Så  nu har det gått över i både armbåge och axel, värken och förslitningarna. Men det så klart, jag har ju inte så ont i handleden längre. Jag hade VAS 10 dygnet runt innan op, så för mej är det faktiskt värt det.

   Den här rörelsen gör jätteont i höger hand. Jag har så grav artros i den och en kant av brosk som måste hoppas över för att komma hit. Aj aj. Vänster är som sagt som den är. Hela tiden. 

   Slänger in en bild på den här rörelsen också. Den gör ju lika ont i högern, för nu ska ju broskkanten hoppas över igen.  


Ja ja, jag vet inte om detta är intressant, men om någon funderar på att göra en sådan här operation så kanske jag kan svara på frågor eller så. Om hur det är och liknande.

Ha en fin helg nu! 

 
 
Ulrika

Ulrika

11 juni 2011 01:54

egentligen sover jag nästan nu men har ju inte hunnit titta in än.

Det är jätteintressant. Bra att få eb bild av hur det ser ut efter op. Jag är ju som sagt lite nervig själv för mina men det finns hopp så jag hoppas :) Tack för att du delar med dig!

Natti

http://intebarasjuk.wordpress.com

Anna

11 juni 2011 10:56

Du är himla duktig på att skriva fast du sover! ;) *asg*
Hoppas du tänker länge och väl innan, om det blir så att de erbjuder op. Det är fortfarande svårt med den där handen. Klart man vänjer sej, men det är väldigt handikappande. Man använder händerna till mer än man tror, och det märkte jag verkligen när funktionen försvann.

Hoppas du fick sova lite inatt, det fick inte jag... :(

Kramar och pussar.

 
carro

carro

11 juni 2011 18:14

Det är nog värmen fina du =) Det är inget Du skrivit ,jag lovar, utan det är nog det fina vädret ,vi är inte inne lika ofta på internet =)
Det märks vilka landsting man bor i , alltså att det är olika så att säga .
I vårt är dom vääääldigt försiktga att operea de med eds "om det inte är akut " så att säga ...eller då man är i skov....Nä huga,jag lider med dina händer, hoppas du dom visste vad dom gjorde då dom gjorde det så du kan få hjälp "framledes" om du behöver,för det ser ut att göra väldigt ont.
Kram påre

http://edsfamiljensliv.blogspot.com

Anna

11 juni 2011 20:17

Vilken tur, jag är bara lite nojig och vill inte såra någon. ;)

Jo, när jag opererade handleden hade jag ingen diagnos och hade inte ens hört talas om EDS, men det var väl genomtänkt ändå tycker jag nog.
Nu när vi vet att jag har EDS så ska vi fundera både länge och väl innan vi gör något med höger hand. Men den är ju lika illa tyvärr och gör så ont, så ont.
Vänster är nere på VAS 2-3 nu, från stadigt VAS 10, så det är för mej ovärderligt.

Tack för all peppning och kram påre själv vännen! :)

 
Ulrika

Ulrika

11 juni 2011 21:21

Hej Anna!
Har hittat hit genom Lejonkvinnans blogg. Vill mest ge mig till känna och tala om att jag är här och läser. det är intressant att läsa om det du skriver trots att det samtidigt gör väldigt ont i mig när jag läser om all din smärta.
Jag undrar vad det är för op du gjort i händerna?. jag är blind och kan inte se dina bilder.
Jag är själv reumatiker sedan jag var sex år. Har tagit bort leden mellan första och andra kotan i nacken på grund av en mkt stor inflammation som tryckte på ryggmärgen. Är det så att de tagit bort dina leder så du är helt stel nu?
Hoppas det inte gör ngt att jag frågar.
Kram från Ulrika.

http://mittmirakel.blogg.se

Anna

11 juni 2011 21:58

Nej då, fråga på!!! Det är därför jag har bloggen ju! :)
Jo, jag har tagit bort lederna i handleden och två leder i tummen. Så jag är helt stel i handled och tumme, utom yttersta leden i tummen.
I nacken har jag två kotor stelopererade, med bur.
Tack för att du hälsar på och tack för din kommentar!
Välkommen åter.
Kram Anna

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna - 12 februari 2012 13:58

Nu hoppar jag över till den nya bloggen. Välkomna dit.    Ehlersdanloslife  ...

Av Anna - 12 februari 2012 09:53

Jo, jag är nog det ganska ofta. Jag vill gärna tro det bästa om folk, även om livet har lärt mej att man ofta inte ska det. Rent krasst.    (Sen kan man självklart "hit the jakpot" också, jag träffade ju min allra bästa vän på nätet, via ett foru...

Av Anna - 11 februari 2012 00:49

Snart är jag klar med min nya blogg.   Den här kommer finnas kvar, så klart, men jag byter bloggleverantör. Det är för att jag måste kunna blogga från mobilen, vissa dagar klarar jag inte av att sitta vid datorn. Då är den andra enklare.   Så s...

Av Anna - 10 februari 2012 15:44

Ja den har visst gått och gömt sej tror jag... Herrejösses så trött jag är!!! Jag vet att det beror på mitt minimala näringsintag, men alltså, jösses...     Tänkte visa bilder på operationsärret på magen. Det är "finare" än jag trodde det skull...

Av Anna - 8 februari 2012 00:56

      Visst längtar vi lite efter vår och sommar nu va? Värme är alltid bättre för min kropp, antar att det är så för er också, så jag lägger ut lite längtansbilder åt er, så ni har något att dagdrömma om.     Natti.     ...

Presentation


Jag är en "tjej" på 38 år som har EDS, Ehlers-Danlos Syndrom,typ3, överrörlighetstypen.
Kontakt: anna.EDS@hotmail.se

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Vem är här?

Var kommer ni ifrån?

free counters

Ovido - Quiz & Flashcards