Direktlänk till inlägg 6 maj 2011

Det här med läkare.

Av Anna - 6 maj 2011 21:19

Idag var jag hos min husläkare. Han ska skriva ett sjukintyg åt mej. Jag har alltså varit sjuk i snart tretton år, och haft sjukbidrag sedan -02. Men som ni vet ska ju ALLA kollas och ifrågasättas idag.

Och EDS är som ni kanske vet en ganska ovanlig sjukdom, och kunskapen om den är väldigt knapphändig, både inom FK och läkarkåren.

Fram till nu har jag haft stora problem att få FK att förstå vad EDS innebär för just mej. 

Jag har precis fått diagnosen, men jag har misstänkt det i ett par år, efter ett stort sökande på internet. 

"Specialisten" i vårt område är egentligen en neurolog som har epilepsi som specialområde. Han har haft EDS som specialområde på sidan om i många år,  men börjar tröttna eftersom han inte får något stöd från samhället, landstinget, ja överhuvudtaget. 

Men, jag fick min diagnos iallafall. 

Men tillbaka till min sjukskrivning. Intyget som min husläkare skickade till FK, som dömdes ut i det sammanhanget, räcker gott och väl för sjukskrivning. AF har dömt ut mej helt, de har inget att erbjuda mej. Ändå fick jag avslag på min ansökan om sjukbidrag.

Så nu sitter jag mellan de berömda stolarna och riskerar att bli utan pengar. 


Sedan bad jag om remisser till ortopeden för mina andra leder. Det är ju ganska mycket arbetet för honom, eftersom ortopedi delas in i olika kroppsdelar, och jag har fel på ganska många. Men han lovade att få iväg både remisser och sjukintyg, så jag hoppas det ordnar sej.


FK har begärt att få in papper och intyg från min handkirurg, som han har skickat in, vi får se vad det kan ge. Jag är så pass dålig i mina händer att jag inte kan göra något arbete med dem. Sammantaget med mina andra fel, borde FK nu inse att jag inte är arbetsskygg, utan faktiskt sjuk. På riktigt. Men man vet ju aldrig. 

 
 
Skrutten

Skrutten

8 maj 2011 01:11

Hej Anna
Jaadu detta med FK är inte klokt. Sist jag hade möte förra veckan kom en konstig kommentar från min helt plötsligt nya handläggare som inte visste ens vad EDS är. "Jag ser nog på dig att du orkar jobba." Vad var det där för kommentar då kan man undra. Jaa dessa handläggare. De behöver ingen medicinsk utbildning och läkaren måste skriva på lätt svenska så att även de kan förstå och DET är inte lätt med FK det heller. Det var någon som sade att en sökande till FK inte fick anställning pga att hon var för ematiskt.
Ja vad säger man om det?
Jag känner verkligen med dig...Usch!!!!
kramis till dig

http://edslivet.bloggo.nu

Anna

8 maj 2011 22:12

Gaaah vad jag blir förbannad rent ut sagt!!!
Att man alltid måste gå i försvar för att ens sjukdom inte syns på utsidan.
Jag hoppas det ordnar sej för dej, och att du orkar stå upp mot dessa handläggare som inte har någon kunskap...
Kram!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna - 12 februari 2012 13:58

Nu hoppar jag över till den nya bloggen. Välkomna dit.    Ehlersdanloslife  ...

Av Anna - 12 februari 2012 09:53

Jo, jag är nog det ganska ofta. Jag vill gärna tro det bästa om folk, även om livet har lärt mej att man ofta inte ska det. Rent krasst.    (Sen kan man självklart "hit the jakpot" också, jag träffade ju min allra bästa vän på nätet, via ett foru...

Av Anna - 11 februari 2012 00:49

Snart är jag klar med min nya blogg.   Den här kommer finnas kvar, så klart, men jag byter bloggleverantör. Det är för att jag måste kunna blogga från mobilen, vissa dagar klarar jag inte av att sitta vid datorn. Då är den andra enklare.   Så s...

Av Anna - 10 februari 2012 15:44

Ja den har visst gått och gömt sej tror jag... Herrejösses så trött jag är!!! Jag vet att det beror på mitt minimala näringsintag, men alltså, jösses...     Tänkte visa bilder på operationsärret på magen. Det är "finare" än jag trodde det skull...

Av Anna - 8 februari 2012 00:56

      Visst längtar vi lite efter vår och sommar nu va? Värme är alltid bättre för min kropp, antar att det är så för er också, så jag lägger ut lite längtansbilder åt er, så ni har något att dagdrömma om.     Natti.     ...

Presentation


Jag är en "tjej" på 38 år som har EDS, Ehlers-Danlos Syndrom,typ3, överrörlighetstypen.
Kontakt: anna.EDS@hotmail.se

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<<
Maj 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Vem är här?

Var kommer ni ifrån?

free counters

Ovido - Quiz & Flashcards